Test  страноведение

Test  страноведение

 

  1. Nelson’s Column is situated in … in London.
  2. A) Fleet Street
  3. B) Downing Street
  4. C) Trafalgar Square
  5. D) Piccadilly Circus
  6. E) Harley Street
  7. London stands on the … .
  8. A) Thames
  9. B) Aire
  10. C) Mississippi
  11. D) Missouri

E)Avon

  1. When did the Great Fire of London take place?
  2. A) 1566
  3. B) 1768
  4. C) 1516
  5. D) 1666
  6. E) 1856
  7. The national emblem Of Scotland is … .
  8. A) The rose
  9. B) The thistle
  10. C) The helmet
  11. D) The daffodil
  12. E) The shamrock
  13. In which month is Thanksgiving Day celebrated?
  14. A) March
  15. B) December
  16. C) February
  17. D) May
  18. E) November
  19. The word “Albion”, the poetic name of Great Britain, means … .
  20. A) green
  21. B) yellow
  22. C) white
  23. D) red
  24. E) blue

7.The Statue of Liberty was a gift from:

  1. A) Greece
  2. B) Ireland
  3. C) England
  4. D) France
  5. E) Turkey
  6. Who was Robin Hood?
  7. A) an actor
  8. B) a writer
  9. C) a sheriff
  10. D) a king
  11. E) a legendary hero of English literature
  12. Who is Frederic August Bartholdi?
  13. A) The French sculptor
  14. B) The French President
  15. C) A writer
  16. D) A famous dancer
  17. E) A scientist
  18. London became extremely prosperous during … .
  19. A) The reign of King Alfred
  20. B) The 16th century
  21. C) The 19th century
  22. D) The 10th century
  23. E) The 15th century
  24. How many houses does the British Parliament consist of?
  25. A) 2
  26. B) 3
  27. C) 4
  28. D) 5
  29. E) 6
  30. Who is the officially the head of the state in Great Britain?
  31. A) Parliament
  32. B) Labor Party
  33. C) Liberal Party
  34. D) The queen or the king
  35. E) Conservative Party
  36. Who is “Big Ben”?
  37. A) University
  38. B) Museum
  39. C) Exhibition
  40. D) Clock

E)Theatre

  1. What is the White House?
  2. A) University
  3. B) Monument
  4. C) Sky-scraper
  5. D) Park

E)The residence of President

  1. The City of London is …
  2. A) the business part
  3. B) the largest museum
  4. C) the central square
  5. D) the poorest part
  6. E) the industrial part

16.The real name of Mark Twain is …

  1. A) Clemens
  2. B) A. Conan Doyle
  3. C) Dodgeson
  4. D) George Sand
  5. E) O’Henry
  6. The chairman of the House of Commons in the English Parliament is:
  7. A) The Lord-Chancellor
  8. B) The Speaker
  9. C) Prince of Wales
  10. D) The Queen

E)The Prime-Minister

  1. The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is:
  2. A) a federal republic
  3. B) a parliamentary republic
  4. C) a bourgeois republic
  5. D) a parliamentary monarchy
  6. E) a constitution monarchy
  7. The “Speakers Corner” in London is situated in:
  8. A) The Westminster Abbey
  9. B) The Trafalgar Square
  10. C) Hyde Park
  11. D) The British Museum

E)The Tower of London

  1. The National flag of the USA is called:
  2. A) Uncle Sam
  3. B) The Union Jack
  4. C) The Stars and Stripes
  5. D) The yellow page

E)The bald eagle

  1. What city do Americans mean when they say about “Fun City”.
  2. A) Chicago
  3. B) Las Vegas
  4. C) New York
  5. D) Washington
  6. E) Atlanta
  7. Madam Tussaud’s is a museum of … .
  8. A) Western paintings
  9. B) Ancient coins
  10. C) Sculptures
  11. D) Tools
  12. E) Wax figures
  13. Why was the Nobel Prize established?
  14. A) to recognize worthwhile contributions to humanity
  15. B) to resolve political differences
  16. C) to honor the inventor of dynamite
  17. D) to spend money
  18. E) to give money to the poor
  19. In how many fields are prizes bestowed?
  20. A) 1
  21. B) 7
  22. C) 5
  23. D) 67
  24. E) 6
  25. The novel “Treasure Ireland” was written by … .
  26. A) Mark Twain
  27. B) Robert Stevenson
  28. C) Somerset Maugham
  29. D) Alan Marshall
  30. E) Robert Burns

 

1C 2A 3D 4B 5E 6C 7D 8E 9A 10B  

11A

12D 13D 14E 15A 16A 17B 18D 19C 20C 21C 22E 23A 24E 25B